Slovenski etnografski muzej

Arkan Al Nawas slika v svojem slikarskem ateljeju, 2009.
Kje 
Razstavna hiša
Od 
20. junij 2020
Do 
6. september 2020

Arkan Al Nawas: Vesolje deluje

osebna razstava

Osebna razstava Arkana Al Nawasa sodi v cikel razstavnih pripovedi Moje življenje, moj svet, katerih nosilke/nosilci se na njihove edinstvene načine spogledujejo s temami stalne razstave Slovenskega etnografskega muzeja Jaz, mi in drugi: podobe mojega sveta.

Arkan Al Nawas. Sin, mož, oče. Prijatelj. Krajinski arhitekt. Umetnik. Človek odprtega srca.
Rojen v Iraku, zibelki civilizacije. Študent v Ljubljani v obdobju jugoslovanskega gibanja neuvrščenih. Podjetnik in sam svoj šef. Podpornik kulture in umetnosti.
Vztrajen. Potrpežljiv. Optimističen.  

Razstava Vesolje deluje je opredmeteno, upodobljeno in ubesedeno sosledje življenjskih prelomnic in pomembnih odločitev Arkana Al Nawasa, ki so bistveno vplivale na njegovo razumevanje sebe in okolja, v katerem živi. Pred nami razpre doživljanje svojih otroških in mladostnih let v Iraku, ki jih je zaokrožil kot študent v obdobju gibanja neuvrščenih na študiju arhitekture v Ljubljani. Po številnih ovirah pri iskanju zaposlitve je ustanovil svoje podjetje in postal sam svoj šef. Tisto, kar bogati njegovo življenje, pa zanj niso materialne dobrine, temveč stiki z ljudmi. Odnosi, še zlasti družinski, mu predstavljajo temelj srečnega življenja, kar ga je vodilo tudi pri vzgoji otrok. Njegovo pripadanje različnim prostorom preči kulture, zgodovino in geografijo, ki v nenehnem dialogu predstavljajo navdih za njegovo umetniško ustvarjanje.

Avtorji: Arkan al Nawas, dr. Bojana Rogelj Škafar in Tina Palaić, SEM

Podelitev diplome Dini Al Nawas, dr. med., pred Univerzo v Ljubljani. Na fotografiji so hčerka Asja, žena Majda, Arkan in hčerka Dina, 2011.Odprtje slikarske razstave Arkana Al Nawasa Zgodbe z Vzhoda v galeriji Diwan v Ljubljani, 2019.Anunaki je božanstvo z glavo ptice in telesom človeka. Sumercem je predstavljal bitje povezave med vesoljem in zemljo. Arkana Al Nawasa Anunaki navdihuje pri razmišljanju o povezavi človeka z vesoljem. Arkan je sliko naslikal za osebno razstavo v SEM Vesolje deluje leta 2020.

Povezani dogodki

Arkan Al Nawas
06.09.2020
Pred zaprtjem osebne razstave vas prijazno vabimo na vodeni ogled razstave Vesolje deluje z...
Razstavna hiša
nedelja, 6. september 2020 - 11:00
Arkan Al Nawas
02.08.2020
Prijazno vas vabimo na vodeni ogled razstave Vesolje deluje z avtorjem Arkanom Al Nawasom. Razstava...
Razstavna hiša
nedelja, 2. avgust 2020 - 18:00
Iz osebne razstave Arkana Al Nawasa
23.07.2020
Prijazno vabljeni na dogodek DRUŽENJE Z MUZEJEM. Kustodinja Tina Palaić bo orisala življenjsko...
Ploščad
četrtek, 23. julij 2020 - 19:00