Slovenski etnografski muzej

Učne kartice za osnovnošolce z vsebinami nesnovne kulturne dediščine
Datum objave 
8. november 2021
Kaj 
Novice
Kontakt 

Učne kartice za osnovnošolce z vsebinami nesnovne kulturne dediščine

Slovenski etnografski muzej / Koordinator varstva nesnovne kulturne dediščine, je s finančno podporo Ministrstva za kulturo in Slovenske nacionalne komisije za Unesco ter v sodelovanju z osnovnošolskimi učitelji, oblikoval komplet 96 učnih kartic s predstavitvami enot nesnovne kulturne dediščine. Predstavljene enote so bile do konca oktobra 2021 vpisane v Register nesnovne kulturne dediščine.

Komplete kartic so v začetku novembra prejele vse slovenske osnovne šole in njihove podružnice v Sloveniji. Kartice in njihove vsebine so namenjene osnovnošolcem 4. in 5. razreda, primerne pa so tudi za mlajše in starejše šolarje.

Kartice se pri pouku lahko uporabijo na različne načine: pri uvodni motivaciji, obravnavi snovi ali ponavljanju, za spoznavanje kulturne dediščine celotne Slovenije ali točno določene regije, ali kot igra, ko se s pomočjo žreba določi tema, ki je uvod v daljšo predstavitev pri uri.

Oblikovanje: Darja Klančar

Kontakt in informacije: nesnovna@etno-muzej.si

 

Učne kartice za osnovnošolce z vsebinami nesnovne kulturne dediščineUčne kartice za osnovnošolce z vsebinami nesnovne kulturne dediščine