Slovenski etnografski muzej

Foto: Veno Pilon, Dokumentacija SEM
Datum objave 
13. april 2022
Kaj 
Novice

Sodelovanje SEM na razstavi Narava in človek na Krasu

Od 13. aprila dalje si bodo obiskovalci ob obisku gradu Štanjel lahko ogledali tudi interaktivni, izkustveni Muzej Nature 2000 z razstavo Narava in človek na Krasu.

Razstava je zasnovana na način, da bodo obiskovalci Kras ne le spoznavali preko razstavljenih predmetov, besedil in fotografij, temveč ga tudi slišali, otipali in vonjali ter prek interakcij odkrivali njegove skrivnosti. Poleg naravoslovnih vsebin, za katere je poskrbel park Škocjanske jame, se razstava posveča tudi vsebinam s področja kulture. Kras je predstavljen tudi skozi dela Zvonka Čoha in Blaža Vehovarja, z arhivskim fotografskim gradivom z območja Štanjela, ki ga je prispeval SEM, ter s filmskim gradivom, ki ga je prispevala RTV Slovenija.

SEM je pri nastanku razstave sodeloval s terensko raziskavo, v okviru katere je sodeloval pri zbiranju predmetov za razstavo, poleg tega pa je za razstavo prispeval tudi komat in fotografsko gradivo iz območja Štanjela iz zbirke Vena Pilona, Tiskovnega urada in 25. muzejske terenske ekipe.