Slovenski etnografski muzej

Vodstvo za otroke
Datum objave 
23. marec 2022
Kaj 
Novice

Pomladni program SEM za otroke in družine

Slovenski etnografski muzej je stičišče, kjer se prepletata preteklost in sedanjost, slovenska in svetovna kulturna dediščina. Z neštetimi majhnimi zgodbami razstavljenih predmetov je najmlajšim dediščina predstavljena na način, da jo vidijo, doživljajo in se ob njej učijo. Raznoliki in ustvarjalni programi na stalnih razstavah Med naravo in kulturo ter Jaz, mi in drugi: podobe mojega sveta vabijo, da se najmlajši v muzej radi vračajo. Tako drug z drugim rastemo in se učimo za skupno prihodnost.

V pomladnem terminu je SEM pripravil naslednja cikla ustvarjalnih delavnic ter pripovedovalskih dogodkov za najmlajše:


DELAVNICE MALEGA MOJSTRA
Mali mojster vabi otroke v Atelje SEM, kjer na delavnicah otroci ustvarjajo izdelke, preko katerih spoznavajo slovensko in svetovno kulturno dediščino. Cikel ustvarjalnih delavnic za otroke (5+) poteka vsako prvo soboto v mesecu ter ob posebnih priložnostih / praznikih.

Vstopnina: 5 eur


 

DELAVNICA BARVANJA PISANIC
Sobota, 9. april, ob 11.00: Izdelaj svojo belokranjsko pisanico
Delavnico za otroke (5+) in odrasle bo vodila mojstrica poslikave pisanic Nevenka Brajdič Grušovnik iz Bele krajine.
Vstopnina: 5 eur


 

RDEČA NIT, pripovedovanje pravljic za otroke
Vabimo vas na potovanje po domišljijskih deželah in preteklosti. V Slovenskem etnografskem muzeju so doma tudi predmeti iz ljudskih pravljic. Cikel mesečnih pripovedovalskih dogodkov za otroke (4+) poteka vsak tretji četrtek v mesecu ob 18. uri. 

  • 21. april, 18.00: Nit, preslica, kolovrat
  • 19. maj, 18.00: Panj, čebela, med
  • 16. junij, 18.00: Frula, boben, violina

Vstop prost.


Najava na dogodke je obvezna na: E: katarina.nahtigal@etno-muzej.si ali T: 01 / 3008 745 (v delovnem času: tor–ned: 10.00–18.00, v četrtek do 20.00)

Zaradi nepredvidljivih okoliščin si pridržujemo pravico do spremembe programa. Vse dogodke bomo organizirali v skladu s smernicami NIJZ in ukrepi za preprečevanje širjenja okužb s covid-19.