Slovenski etnografski muzej

Počitniški 3M 2022
Datum objave 
4. maj 2023
Kaj 
Novice

Počitniški 3M 2023

Program muzejev na Metelkovi

Otroci, vabljeni na Počitniški 3M, ki ga organiziramo Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), Narodni muzej Slovenije – Metelkova (NMS), Slovenska kinoteka, Slovenski etnografski muzej (SEM) in Lončarski atelje SEM.

Vsak dan v drugem muzeju skozi igro osvajamo umetnost, zgodovino, etnologijo, se družimo na muzejski ploščadi in gradimo nova prijateljstva!

Počitniški 3M bo letos potekal:
1. termin: 10.–14. julija 2023 (prijave zbiramo do petka, 30. junija)
2. termin: 21.–25. avgusta 2023 (prijave zbiramo do petka, 11. avgusta)

Program

  • Lončarski atelje SEM

Letos se bomo v lončarskem ateljeju znašli v pravi pustinji brez prebivališč. Zaradi tega si bomo iz gline zgradili hiške in druga domovanja, po želji tudi cele vasi in mesta. Za sprostitev bomo seveda tudi malo lončarili.

  • Slovenski etnografski muzej (SEM)

Čarobno potovanje s konji nas bo vodilo med samoroge, krilate konje, kentavre… Konji nas bodo ponesli na vse konce sveta, odkrivali bomo belo zlato v Togu in Indiji, si izdelali popotno torbo, ter pot nadaljevali vse do daljne Japonske. Potovanje bo varno, poučno, veselo, igrivo in ustvarjalno. Srečno pot, Bon Voyage, bon yaatra, Dōchū go buji ni…

  • Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM)

Kot smo že navajeni +MSUM ni navaden muzej! Ima velikanska vhodna vrata, poševne stene, nekatere umetnine se gibajo, slike in kipi so nenavadnih oblik. Na poletni »krokodilski« razstavi bomo raziskovali zanimiva dela sodobnih umetnikov iz različnih koncev sveta, ustvarjali  in se spraševali, o čem sanjajo krokodili? Čaka nas nepozabna dogodivščina!

  • Slovenska kinoteka

Ob obisku Slovenske kinoteke se bomo sprehodili skozi filmsko zgodovino. Danes že povsem digitalni medij bomo predstavili v njegovi prvotni, analogni obliki – filmskem traku. Poleg tega bomo pogledali tudi v filmsko predzgodovino ter spoznali nekatere prepoznavne optične igrače. Na ustvarjalnih delavnicah bomo oblikovali animacije, ki jih bomo slikali naravnost na filmski trak. Pred tem pa se bo potrebno posvetiti tudi ustvarjanju zgodborisa, kostumov in scenografije za našo filmsko pripoved. Sprehod skozi Kinoteko in filmsko zgodovino bomo zaključili z ogledom filma ali animacije.

  • Narodni muzej Slovenije (NMS)

Spremenili se bomo v prave dame in viteze ter se pobliže spoznali z življenjem nekoč. Ob ogledu razstav bomo odkrivali skrivnosti srednjega veka, pomerili srednjeveška oblačila in potežkali čisto pravi viteški meč. Po treningu mečevanja se bomo pomerili tudi med sabo in si na koncu za nagrado izdelali še krono.

Prijave za Počitniški 3M so mogoče le za cel teden! Zbiramo jih do zapolnitve mest oz. do tedna dni pred izvedbo termina.

Družili se bomo od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro. Program je namenjen osnovnošolcem med 6. in 12. letom. Teden vključuje pet celodnevnih aktivnosti s kosilom.

Število otrok je omejeno. Počitniški teden lahko odpade zaradi premajhnega števila prijav. Pridržujemo si pravico do spremembe programa v primeru slabega vremena. O vseh posebnostih vas bomo pravočasno obvestili.

Cena tedenskega programa je 140 EUR (za drugega otroka iz iste družine lahko uveljavljate 10 % popusta).

Prijave in dodatne informacije:
Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), Lucija Cvjetković, izobrazevanje@mg-lj.si

EKIPA POČITNIŠKEGA 3M SE VESELI, DA BOSTE Z NAMI PREŽIVELI USTVARJALNI TEDEN!

Počitniški 3M 2022Počitniški 3M 2022Počitniški 3M 2022Počitniški 3M 2022