Slovenski etnografski muzej

Odlikovanje slovenskemu Društvu Chado Urasenke Tankokai. Foto: Arhiv društva.
Datum objave 
27. oktober 2023
Kaj 
Novice

Odlikovanje slovenskemu Društvu Chado Urasenke Tankokai

V četrtek, 26. oktobra je Nj. Eksc. Hiromichi Matsushima, veleposlanik Japonske v Sloveniji, v imenu Ministrstva za zunanje zadeve Japonske odlikoval slovensko Društvo Chado Urasenke Tankokai za njihov doprinos k širjenju in ohranjanju japonske kulture čajnega obreda Chado. Slavnostni dogodek je potekal v rezidenci veleposlanika Japonske v Ljubljani.

Podelitve so se udeležili članice in člani društva ter drugi cenjeni gosti, ki so prispevali k razvoju poti čaja v Sloveniji, med katerimi ima posebno vlogo Slovenski etnografski muzej, ki podpira te aktivnosti že vse od leta 2006, po ustanovitvi društva, leta 2016, pa je v muzeju tudi sedež društva.

Odlikovanje je prevzela predsednica Društva Chado Urasenke Tankokai Slovenija dr. Tanja Roženbergar, kustosinja Slovenskega etnografskega muzeja. Podelitve se je udeležila tudi gospa Petra Blajhribar Kubo, predstavnica Ministrstva za kulturo RS.

V odlikovanju je zapisano:

Ministrstvo za zunanje zadeve Japonske izraža svoje globoko spoštovanje slovenskemu društvu Chado Urasenke Tankokai za širjenje japonske kulture preko čajnega obreda v Sloveniji, s čimer je pomembno prispeval k poglobitvi prijateljstva med Japonsko in Slovenijo.

 

Minister za zunanje zadeve Japonske
Hamayashi Yoshumasa

Odlikovanje slovenskemu Društvu Chado Urasenke Tankokai. Foto: Arhiv društva.Odlikovanje slovenskemu Društvu Chado Urasenke Tankokai. Foto: Arhiv društva.Odlikovanje slovenskemu Društvu Chado Urasenke Tankokai. Foto: Arhiv društva.Odlikovanje slovenskemu Društvu Chado Urasenke Tankokai. Foto: Arhiv društva.