Slovenski etnografski muzej

Logotip projekta Naprej v preteklost v SEM
Datum objave 
13. avgust 2020
Kaj 
Novice
Logotip Skupnosti muzejev Slovenije
Logotip Ministrstva za kulturo

Naprej v preteklost, program v SEM

Slovenski etnografski muzej se je pridružil akciji Skupnosti muzejev Slovenije pod naslovom Naprej v preteklost, ki poteka med 17. in 23. avgustom 2020 in ki se ji pridružujejo muzeji po vsej Sloveniji. Teden muzeji in galerije namenjamo posebnim dogodkom, tako v muzejih kot na muzejskih spletnih straneh in socialnih omrežjih. #naprejvpreteklost

 

DOGODKI V SEM

Sreda, 19. avgust 2020, ob 17:00: Bosi. Obuti. Sezuti., javno vodstvo po razstavi, vodila bo kulturna mediatorka SEM Brigita Rupnik.
Prost vstop!

PRIJAVE in INFORMACIJE:
Prijave so obvezne na blagajna@etno-muzej.si ali v delovnem času muzeja na T: 01 / 3008 745. Po opravljeni rezervaciji svojo vstopnico lahko prevzamete na recepciji SEM na dan dogodka do 16.50. Število oseb na vodstvu je omejeno. V času vodstva individualni ogled razstave ni možen.

Četrtek, 20. avgust 2020 - 19:00: Druženje z muzejem: Morska zgodba. Sonja Kogej Rus, muzejska svetovalka v SEM, vam bo predstavila izbrane predmete in morsko zgodbo.
Prost vstop!

 

RAZSTAVA

Naprej v preteklost, panojska razstava
17. avgust – 1. oktober 2020, ploščad pred SEM

Slovenski državni muzeji od 17. avgusta 2020 vabimo na ogled skupne panojske razstave Naprej v preteklost na Muzejsko ploščad Metelkova pred Slovenski etnografski muzej.
Kot je zapisala dr. Kaja Širok, predsednica ICOM Slovenija, se muzeji in galerije  na razstavi predstavljamo skozi avtorske razstave in projekte, s katerimi želimo nagovoriti publiko, ki ji bo obisk posameznih muzejev razkril predstavljene zgodbe in hkrati potrdil zavezo, da delamo v dobro družbe in skupaj gradimo boljši jutri.

Pri razstavi sodelujejo: Moderna galerija in Muzej sodobne umetnosti Metelkova, Muzej krščanstva na Slovenskem, Muzej novejše zgodovine Slovenije, Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Narodna galerija, Narodni muzej Slovenije, Prirodoslovni muzej Slovenije, Slovenska kinoteka, Slovenski etnografski muzej, Slovenski gledališki inštitut – Gledališki muzej, Slovenski šolski muzej, Tehniški muzej Slovenije

Sledite nam na Facebooku, Instagramu in Twitterju, kjer smo v tednu med 17. in 23. avgustom za vas pripravili zanimive muzejske zgodbe.

 

Program vseh dogodkov Naprej v preteklost po Sloveniji

 

Kontakt in informacije o razstavi: Maja Kostric Grubišić, koordinatorka razstave, Slovenski etnografski muzej, E: etnomuz@etno-muzej.si, T: 01 / 3008 780