Slovenski etnografski muzej

1 vstopnica za 11 muzejev in galerij
Datum objave 
3. september 2020
Kaj 
Novice

Akcija 1 vstopnica za 11 muzejev in galerij je podaljšana

Vse zamudnike, ki niste uspeli izkoristiti vstopnice iz poletne akcije ljubljanskih muzejev in galerij 1=11 obveščamo, da je akcija podaljšana do 13. septembra. Novih vstopnic več NI možno kupiti, temveč si razstave s svojo vstopnico lahko ogledate na še ne obiskanih 13 lokacijah vsi tisti, ki ste jo kupili do 30. avgusta.

V akciji sodelujemo: Mednarodni grafični likovni center, Moderna galerija, Mestni muzej Ljubljana, Muzej novejše zgodovine Slovenije, Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Narodna galerija, Narodni muzej Slovenije, Prirodoslovni muzej Slovenije, Slovenski etnografski muzej, Slovenski gledališki inštitut – Gledališki muzej in Slovenski šolski muzej.

Slovenski etnografski muzej v akciji izpostavlja svojo prvo zbirko, to je Baragova zbirka del katere je obredna pipa miru iz 19. stoletja. Po zaslugi misijonarja Friderika Barage dobimo prvo neevropsko muzejsko zbirko že leta 1837. Predmeti so z območja Velikih jezer v Severni Ameriki, med katerimi najbolj izstopa obredna pipa, ki sodi med redko ohranjene primerke na svetu.