Slovenski etnografski muzej

Priznanje in odlikovanje za Slovenski etnografski muzej
Datum objave 
26. september 2022

Nagrajen razstavni projekt La Doctora: Življenje in delo slovenske znanstvenice v Paragvaju

V Slovenskem etnografskem muzeju je danes potekal slavnostni dogodek, na katerem je odlikovanje za vodenje razstavnega projekta La Doctora: Življenje in delo slovenske znanstvenice v Paragvaju prejela dr. Tanja Roženbergar (SEM). Podelil ji ji ga je g. Julio Enrique Mineur, poslanec Častne poslanske zbornice Republike Paragvaj, ki je prišel v Slovenijo prav za to priložnost.

Priznanje Veleposlaništva Paragvaj v Sloveniji s sedežem na Dunaju je za razstavni projekt La Doctora: Življenje in delo slovenske znanstvenice v Paragvaju prejela avtorica raziskave in razstave dr. Marija Mojca Terčelj (FHŠ UP), izročil ji ji ga je Nj. Eksc. g. Juan Francisco Facetti Fernández, veleposlanik.

Uspešen in odmeven projekt La Doctora: Življenje in delo slovenske znanstvenice v Paragvaju je rezultat večletnega timskega dela in mednarodnih sodelovanj ter medinstitucionalnih povezovanj. K njegovi odličnosti in odmevnosti so prispevali kolegice in kolegi, raziskovalci, ustvarjalci in strokovni sodelavci iz Slovenije in Paragvaja ter predstavniki diplomacije obeh držav. Vse je povezoval isti cilj – predstavitev življenja in dela Slovenke, dr. Branislave Sušnik (1920-1996), raziskovalke Paragvaja in njegovih ljudi s področja etnologije, antropologije in etnolingvistike na razstavi v Slovenskem etnografskem muzeju in širše.

Gospa direktorica Slovenskega etnografskega muzeja, Natalija Polenec, je zbrane uvodoma nagovorila ter se zahvalila celotni ekipi, ki je delala na projektu razstave v muzeju, pa tudi vsem zunanjim sodelavcem in vsem, ki so kakorkoli pripomogli k uresničitvi tega projekta. Izrazila je ponos, saj je SEM s podelitvijo odlikovanja in priznanja obema sodelavkama prejel tudi priznanje, da dela dobro ter da stremi k odličnosti in da s svojim delom krepi mednarodne vezi. Zahvalila se je tudi Republiki Paragvaj, ki je to prepoznala.

Po zaključku uradnega dela slavja je sledilo druženje ob okusnih paragvajskih prigrizkih, ki sta jih pripravila g. Jose Estigarribia Villasanti ter njegova žena, Melita E. Villasanti.

Foto: Blaž Verbič

Priznanje in odlikovanje za Slovenski etnografski muzejPriznanje in odlikovanje za Slovenski etnografski muzejPriznanje in odlikovanje za Slovenski etnografski muzejPriznanje in odlikovanje za Slovenski etnografski muzejPriznanje in odlikovanje za Slovenski etnografski muzejPriznanje in odlikovanje za Slovenski etnografski muzejPriznanje in odlikovanje za Slovenski etnografski muzejPriznanje in odlikovanje za Slovenski etnografski muzejPriznanje in odlikovanje za Slovenski etnografski muzejPriznanje in odlikovanje za Slovenski etnografski muzejPriznanje in odlikovanje za Slovenski etnografski muzejPriznanje in odlikovanje za Slovenski etnografski muzejPriznanje in odlikovanje za Slovenski etnografski muzejPriznanje in odlikovanje za Slovenski etnografski muzejPriznanje in odlikovanje za Slovenski etnografski muzejPriznanje in odlikovanje za Slovenski etnografski muzejPriznanje in odlikovanje za Slovenski etnografski muzejPriznanje in odlikovanje za Slovenski etnografski muzejPriznanje in odlikovanje za Slovenski etnografski muzejPriznanje in odlikovanje za Slovenski etnografski muzej