Slovenski etnografski muzej

Sprevod nadnaravnih bitij yōkai iz Japonske
Kje 
Prvo nadstropje razstavne hiše
Kdaj 
sreda, 9. junij 2021 - 17:00
Trajanje 
1 ura
Kontakt 
386 (0) 1 300 87 45
Cena 
6€

Sprevod nadnaravnih bitij yōkai iz Japonske, strokovno vodstvo - RAZPRODANO!

Po razstavi bo vodila strokovnjakinja za japonologijo doc. dr. Nataša Visočnik Gerželj, Oddelek za azijske študije Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Potujoča razstava Japonske fundacije Sprevod nadnaravnih bitij yōkai iz Japonske začenja svojo večletno pot po svetu prav v Slovenskem etnografskem muzeju in prvič slovenski publiki razkriva edinstveno japonsko kulturo yōkaija o nadnaravnih skrivnostnih bitjih oziroma pošastih, upodobljenih na zvitkih in lesoreznih tiskih nishiki-e ter v drugih medijih. Yōkaiji, ki so se porodili iz bujne domišljije prednikov, so močno zaznamovali ljudi, se širili in prenašali z ustnim izročilom, s pisnimi viri in slikami in se ohranili do danes. V bolj splošnem kontekstu se je podoba yōkaijev kot strašljivih bitji, ki se jih je treba izogibati, preobrazila v podobo neškodljivih, prijaznih bitij. Ljudje so se jih postopoma navadili in začela so jih zabavati.

Vljudno vabljeni.
Razstava bo na ogled do 13. junija 2021.


Število oseb na vodstvu je omejeno. Prijave so obvezne po elektronski pošti blagajna@etno-muzej.si ali po telefonu 01 / 300 87 45 (10.00-18.00). Prosimo, da vstopnico prevzamete na recepciji razstavne hiše SEM najkasneje na dan dogodka do 16.45. V času vodstva individualni ogled ni možen.