Slovenski etnografski muzej

Kdaj 
ponedeljek, 13. november 2017 - 18:00
Trajanje 
2 uri

Projekcija filma Božja napaka s pogovorom ob razstavi LGBT

razstava štirih z gostjo Salome

Salomé je svoje življenje razgalila v kratkem dokumentarnem filmu Božja napaka in prvi knjigi s transrodno tematiko Novo rojstvo, oboje za dobrobit sprejemanja različnosti v družbi in v pomoč vsem, ki se znajdejo na podobni poti.

O transspolnosti in spremembi spola se bomo pogovarjali s Salomé in Anjo Koletnik, ustanoviteljico Zavoda TransAkcija. Delovanje Zavoda je usmerjeno v podporo, informiranje, opolnomočenje in zavezništvo transspolnih oseb, prav november pa so člani_ce izbrali_e za mesec osveščanja o transspolnosti.

Salomé bo kot medijska osebnost razkrila tudi, kje vidi moči in kje omejitve raznolikih medijev. Doslej je pripravljala show nastope, sodelovala je pri snemanju video spotov in resničnostih oddaj, s Tomažem Miheličem sta napisala njeno biografijo, tri mlade avtorice so o njej posnele portretni film, šla je skozi proces priprave razstave o svojih identitetah; kateri medij je še izziv v prihodnosti?

Pred filmsko-pogovornim večerom Vas vabimo na ogled razstave LGBT: Razstava štirih. Od 17. ure naprej je prost vstop na razstavo, ob 17.30 pa napovedujemo vodstvo Salomé.

Podatki o filmu in knjigi:
Božja napaka. Avtorice Eva Matarranz, Anna Savchenko in Catarina Leal, Luksuz produkcija, 2014, 23 minut.
Novo rojstvo: Iskrena pripoved o trpljenju, ljubezni in preobrazbi transseksualke Salomé. Avtor Tomaž Mihelič, Učila International, 2009.