Slovenski etnografski muzej

Plakat
Kje 
Razstavna hiša
Kdaj 
sreda, 24. junij 2020 - 11:00
Trajanje 
1 ura
Cena 
Prost vstop

Aktivni odnosi II, odprtje razstave

Razstava je zaključek projekta Aktivni odnosi II - Opolnomočenje in socialna aktivacija migrantskih žensk, pri katerem so sodelovale udeleženke iz različnih kulturnih okolij.

Udeleženke so se 6 mesecev redno in aktivno srečevale na delavnicah socialne aktivacije, tudi v Slovenskem etnografskem muzeju, kjer so pletle nove socialne vezi, se učile in pripravljale na nove izzive, spoznavale priložnosti za delo ter vključevanje v družbo. Skozi projekt so tudi ustvarjale pod budnim vodstvom mentoric, svoje pridobljeno znanje in izdelke, ki so nastali v tem času, vam bodo predstavile na razstavi. Mentorici projekta sta Tjaša Baucon in Jasminka Ferčnik, sodelavka pri projektu iz SEM pa je bila Sonja Kogej Rus.

V tem času bodo nekateri izdelki, ki so nastali v projektu, tudi naprodaj. Z nakupom izdelkov podprimo udeleženke ter jim s tem sporočimo, da je njihovo delo cenjeno, da jih spoštujemo in sprejemamo kot enakopravne prebivalke skupnosti.

Projekt Aktivni odnosi II vodi Društvo Odnos s partnerjem Zavodom Oloop. Financira ga Evropski socialni sklad in Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Pri izvajanju aktivnosti so nas podprli: Slovenski etnografski muzej (SEM), Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO), Muzeji in galerije mesta Ljubljane (MGML), Mednarodni grafični likovni center (MGLC), Narodna galerija Slovenije in Muzej za sodobno umetnost Metelkova (MSUM). Za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

DelavnicaVabilo