Slovenski etnografski muzej

14. Ciciumetnije, odprtje razstave

Kdaj 
torek, 2. april 2019 - 10:00
Trajanje 
1 ura
Cena 
Prost vstop
Naslovnica kataloga

Prijazno vabljeni na odprtje bienalne razstave Ciciumetnije, tokrat že 14 po vrsti, ki bo 2. aprila 2019 ob 10. uri v Slovenskem etnografskem muzeju (upravna hiša). Gre za natečaj otroških likovnih del revij Ciciban in Cicido ter Otroškega vrtca Ajdovščina. Prireditev bo povezoval Boštjan Gorenc Pižama, ki bo povedal tudi nekaj svojih najbolj strašnih pravljic.

Pri natečaju otroških likovnih del, ki so ga razpisali reviji CICIBAN in CICIDO ter Otroški vrtec Ajdovščina, je komisija prejela 2734 izdelkov. Sodelovalo je 70 vrtcev in 88 šol. Na natečaju so s 23 deli sodelovali tudi trije zavodi s prilagojenim programom. Vsa leta pa na razpisu sodelujejo tudi posamezniki, letos jih je bilo 28.

Strokovna komisija je za razstavo izbrala 150 otroških likovnih del in jih dvanajst nagradila. V kategoriji vrtcev je nagrajenih pet likovnih del, tudi v kategoriji osnovnih šol nagrado prejme pet del. Nagrajeni sta še dve kiparski deli. Vsa razstavljena likovna dela bodo prejela priznanje, nagrajena dela pa tudi nagrade. Vsa izbrana dela bodo trikrat razstavljena.

Razstava bo v SEM v Ljubljani na ogled do 3. maja 2019 (upravna hiša, odprto: ponedeljek - petek med 9.00 in 18.00).

Deli