Slovenski etnografski muzej

Utrinki z odprtja razstave Alma Maksimiliana Karlin – pisateljica
Datum objave 
18. september 2023
Kaj 
Blog

Utrinki z odprtja razstave Alma Maksimiliana Karlin – pisateljica

V petek, 15. septembra, je v razstavišču Haus am Dom v Frankfurtu direktorica Direktorata za ustvarjalnost (MK RS), Barbara Podlogar – Koželj, odprla razstavo Alma Maksimilijana Karlin – pisateljica.

Razstava je delo treh slovenskih muzejev: Pokrajinski muzej Celje, Slovenski etnografski muzej in Muzej novejše zgodovine Celje in se navezuje na program Frankfurtskega knjižnega sejma 2023 ter posebno vlogo Slovenije kot častne gostje.

Avtorji razstave so dr. Tanja Roženbergar (SEM), dr. Marija Počivavšek (MNZC) in Stane Rozman (PMC), so na razstavi izpostavili njeno literarno pot in njeno prepletenost v času in prostoru. Na razstavi so na ogled prvotiski njenih del, reklamni materiali za njene knjige, korespondenca z založniki in še vrsta drugih predmetov in dokumentov, ki so povezani z Alminim pisanjem. Razstava gradi tudi na izpostavljenih citatih iz njenih knjižnih del, s katerimi Alma presprašuje vedno aktualna vprašanja o pozicijah moči, vlogi tradicij, vprašanju spolov in družbenih neenakosti.

Na ogled do 23. novembra 2023! Foto: Tak kolektiv

 

Utrinki z odprtja razstave Alma Maksimiliana Karlin – pisateljicaUtrinki z odprtja razstave Alma Maksimiliana Karlin – pisateljicaUtrinki z odprtja razstave Alma Maksimiliana Karlin – pisateljicaUtrinki z odprtja razstave Alma Maksimiliana Karlin – pisateljicaUtrinki z odprtja razstave Alma Maksimiliana Karlin – pisateljicaUtrinki z odprtja razstave Alma Maksimiliana Karlin – pisateljicaUtrinki z odprtja razstave Alma Maksimiliana Karlin – pisateljicaUtrinki z odprtja razstave Alma Maksimiliana Karlin – pisateljica