Slovenski etnografski muzej

Misliti odgovornost
Datum objave 
5. april 2022
Kaj 
Blog

Spremenljivo okolje: Odzivi, izkušnje, zamišljanja

Četrtkov pogovor (7.4.2022) zaradi bolezni odpade. Nov termin je 4. 5. ob 19.00.

V čertek, 7. 4. ob 19. uri vabimo v Trubarjevo hišo literature na spomladanski cikel pogovorov: Milsiti odgovornost, ki poteka v okviru projekta TAKING CARE Project.

Cikel pogovorov naslavlja izbrane teme sodobne antropologije, pa tudi širšega družboslovja in humanistike, skozi prizmo kolektivne in individualne odgovornosti.

V drugem pogovoru iz cikla z naslovom Spremenljivo okolje: Odzivi, izkušnje, zamišljanja se bomo z etnologinjo in kulturno antropologinjo dr. Sašo Poljak Istenič (ZRC SAZU) ter arhitektko in kustosinjo Majo Vardjan (MAO) pogovarjali o tem, kakšna vprašanja sproža spremenljivo okolje v raziskovanju družbene in kulturne raznolikosti, kako preučevati trajnostnost, »zelene« prakse in zamišljanje prihodnosti, kako se na spremenljivo okolje lahko odzivata arhitektura in oblikovanje ter kako tematike okoljskih sprememb odpirati v muzejskih kontekstih.

Dogodek bo mogoče spremljati tudi na FB profilu Trubarjeve hiše literature in na Zoom povezavi (ID 986 0634 5350)

Več o dogodku in seriji

Pogovor organiziramo v sodelovanju z Muzej novejše zgodovine Slovenije I National Museum of Contemporary History, Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo (EiKA) FF UL, Trubarjeva hiša literature in KULA, Slovensko etnološko in antropološko združenje.