Slovenski etnografski muzej

Andreja Humar Gruden
Datum objave 
17. junij 2022
Kaj 
Blog

SEMenj: rokodelci na obisku

#5 Predstavljamo še zadnjo sodelujočo obrtnico:

  • Andrejka Humar Gruden

Adreja Humar Gruden izdeluje klekljane čipke po lastnih vzorcih. Z njimi bogati unikatni nakit ter dekorativne in praktične predmete. Za svoje izdelke je pridobila certifikat Slovensko rokodelstvo SLO art&craft in certifikat Srce Slovenije.

SEMenj, sejem izbranih slovenskih obrtnikov bo potekal v okviru Poletne muzejske noči na Ploščadi SEM, od 17.00 do 21.00. Na njem se bo predstavilo 15 rokodelcev.

Preko 30 obrtnikov se predstavlja tudi v Trgovini SEM, ki bo jutri odprta do 24.00!

Iz ponudbe trgovine še posebej izpostavljamo nedavno pridobitev, unikatni darili, ki sta v ponudbi ob razstavah Plečnikova Lectarija in Zlata doba Plečnikove arhitekture:

  • Črno-bele fotografije z motivi Plečnikovih del iz Dokumentacije SEM. Fotografije so za to priložnost bile razvite v muzeju na fotografski papir po klasičnem analognem postopku iz originalnih negativov, ki jih hrani SEM.
  • Ajdovi srčki z medom in malinovim nadevom, fino pekovsko pecivo, ki je nastalo po posebni recepturi pekarne BIC Ljubljana.

Lepo vabljeni!

Preverite bogat program

Andreja Humar GrudenIz Trgovine SEM: Ajdovi srčki z medom in malinovim nadevomIz trgovine SEM: Črno-bele fotografije z motivi Plečnikovih del iz Dokumentacije SEM