Slovenski etnografski muzej

Tkalski atelje SEM
Datum objave 
15. junij 2022
Kaj 
Blog

SEMenj: rokodelci na obisku

#2 Predstavljamo drugo trojico sodelujočih obrtnikov:

  • Tkalski atelje SEM

Barbara Lapuh in Mojca Tomšič, prijateljici iz gimnazijskih in študijskih let, sedaj že 18 let v tkalskem ateljeju SEM prepletavata niti iz katerih nastajajo raznovrstne tkanine. Iz njih njih oblikujeta unikatne izdelke - od najmanjših denarnic in mošnjičkov, šalov, torb in torbic, prtov, ogrinjal do tepihov in odej.

  • Turistično društvo Podbočje

Iz Podbočja bodo prinesli tradicionalni "Podboški cegu" in stari igri fižolovka ter tri v vrsto! »Podboški cegu – loncenosec« je uporaben kot podstavek za vročo posodo ali vazo iz poljskega cvetja.  Z igrami fižolovka ter kamenčki, ki se postavijo tri v vrsto, se krajšajo dolgi zimski večeri.

  • Ivanec (Ivana Drakulić)

Na začetku slovaško znamko Ivanec je v Slovenijo pripeljala ljubezen. Ivanina strast do kvačkanja se je začela pri 5 letih, ko jo je naučil kvačkati njen dedek. Ivanec so kvačkane kape, trakovi, igrače, … na videz in otip prijetni ter naravi prijazni izdelki.

SEMenj, sejem izbranih slovenskih obrtnikov bo potekal v okviru Poletne muzejske noči na Ploščadi SEM, od 17.00 do 21.00. Na njem se bo predstavilo 15 rokodelcev.

Lepo vabljeni!

Preverite bogat program

Tkalski atelje SEMTuristično društvo PodbočjeTuristično društvo PodbočjeIvanec (Ivana Drakulić)Ivanec (Ivana Drakulić)