Slovenski etnografski muzej

Podelitev listine ob vpisu babištva na Unescov seznam
Datum objave 
7. maj 2024
Kaj 
Blog

Podelitev listine ob vpisu babištva na Unescov seznam

V veliki dvorani Narodna galerija v Ljubljani je danes v organizaciji Ministrstvo za kulturo in partnerjev, potekala svečana podelitev listine ob vpisu babištva na Unescov Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva.

Multinacionalna nominacija Babištvo: znanja, veščine in prakse je bila na Unescov Reprezentativni seznam vpisana 6. decembra 2024. Listino je predstavnicam Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zvezi strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije ter Združenja Naravni začetki izročila ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko. Zbrane je uvodoma nagovorila generalna direktorica Direktorata za kulturno dediščino Špela Spanžel, slavnostni govornici pa sta bili ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko in ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel. Kot predstavnice Slovenskega etnografskega muzeja, ki opravlja naloge nacionalnega Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine, so se podelitve udeležile direktorica Natalija Polenec, Nadja Valentinčič Furlan, Nena Židov in Anja Jerin.

Podelitev listine ob vpisu babištva na Unescov seznamPodelitev listine ob vpisu babištva na Unescov seznamPodelitev listine ob vpisu babištva na Unescov seznamPodelitev listine ob vpisu babištva na Unescov seznam