Slovenski etnografski muzej

KUOLMi, Marjeta Hribar
Datum objave 
2. december 2022
Kaj 
Blog

Po darilo v SEM! Praznični SEMenj slovenskih rokodelcev

#4 Predstavljamo še zadnjo četverico sodelujočih ustvarjalcev:

… rokodelce smo povprašali, kaj je bilo njihovo najljubše darilo iz otroštva …

  • ANDREJA HUMAR GRUDEN

"Zelo ljubo darilo mi je bila punčka, ki je odpirala in zapirala oči."

Andreja Humar Gruden izdeluje klekljane čipke po lastnih vzorcih. Z njimi bogati unikatni nakit ter dekorativne in praktične predmete. Za svoje izdelke je pridobila certifikat Slovensko rokodelstvo SLO art&craft in certifikat Srce Slovenije.

  • ZAJCHEK WOODS

"Lesena samokolnica :)"

Zajchek woods deluje šesto leto. Na SEMnju se bo predstavil z novoletno ponudbo unikatnih lesenih izdelkov.

  • KUOLMI, MARJETA HRIBAR

"Darilo, ki se mi je najbolj vtisnilo v spomin, so bile vse torte, ki mi jih je mama spekla za rojstni dan, ter velika lesena sestavljanka pikapolonice, ki sem jo prejela, ko sem bila še čisto majhna. Zelo dolgo sem jo hranila, in mogoče se še danes skriva nekje med mojimi škatlami spominov."

Marjeta Hribar deluje pod blagovno znamko KUOLMi in oblikuje nakit iz premoga. V svoje izdelke umešča tako nesnovno kulturno dediščino kot ekološko sporočilo, ki ga posreduje v svet.

  • ROČNO TKANJE, MOJCA TOMŠIČ IN BARBARA LAPUH

Barbara Lapuh in Mojca Tomšič sta prijateljici iz gimnazijskih in študijskih let. Sedaj že 18 let v tkalskem ateljeju SEM prepletata niti iz katerih nastajajo raznovrstne tkanine, ki jih kasneje oblikujeta v unikatne izdelke: od najmanjših denarnic in mošnjičkov, šalov, torb in torbic, prtov, ogrinjal, do tepihov in odej.

Nakupi izdelek lokalnega rokodelca in podpri domače ustvarjalce!

SEMenj bo potekal v soboto, 3. decembra od 10.00-17.00, v 2. nadstropju Slovenskega etnografskega muzeja, Metelkova 2, Ljubljana.

V pritličju muzeja vas v Trgovini SEM pričaka bogat nabor izdelkov prek 60 slovenskih ustvarjalcev.

Vstop prost!

KUOLMi, Marjeta HribarZajchek woodsZajchek woodsAndreja Humar Gruden, AHG ateljeAndreja Humar Gruden, AHG ateljeRočno tkanje, Mojca Tomšič in Barbara LapuhRočno tkanje, Mojca Tomšič in Barbara Lapuh