Slovenski etnografski muzej

Foto preteklega pripovedovalskega dogodka za otroke, ki je potekalo 16. marca na temo "Od Indije do Toga" ob razstavi Belo zlato: Zgodbe o bombažu. Pripovedovale so Sonja Kogej Rus, Katarina Nahtigal in Irena Plešivčnik. Foto: Pika Vrčkovnik.
Datum objave 
19. marec 2023
Kaj 
Blog

Danes je svetovni dan pripovedništva

Milko Matičetov, slovenski etnolog in etnograf, ki je raziskoval slovensko ljudsko izročilo in je bil na začetku svoje kariere za kratek čas sodelavec SEM, je o pripovedovanju v njegovi knjigi Sežgani in prerojeni človek zapisal:

»Ko ljudska zgodba – katerakoli – nastopi svojo pot od ust do ust, zaživi samostojno življenje in odtlej je podvržena vsem mogočim spremembam. Vsi, ki jo pripovedujejo, zdaj ponevedoma zdaj tudi vedoma vnašajo vanjo nove snovne črte in novega duha.«

Pripovedujemo v SEM!

V SEM vabimo na mesečne pripovedovalske dogodke za otroke Rdeča nit! Prihodnji dogodek bo v četrtek, 20. aprila, tema pa bo ob razstavi Orlovih terenskih ekip: Pot, srečanje, sporočilo.

V četrtek, 23. marca vabimo tudi na pripovedovalski dogodek za odrasle KONJSKE, ki bo potekal v sklopu 26. Pripovedovalskega festivala.

 

Foto preteklega pripovedovalskega dogodka za otroke, ki je potekalo 16. marca na temo "Od Indije do Toga" ob razstavi Belo zlato: Zgodbe o bombažu. Pripovedovale so Sonja Kogej Rus, Katarina Nahtigal in Irena Plešivčnik. Foto: Pika Vrčkovnik.Foto preteklega pripovedovalskega dogodka za otroke, ki je potekalo 16. marca na temo "Od Indije do Toga" ob razstavi Belo zlato: Zgodbe o bombažu. Pripovedovale so Sonja Kogej Rus, Katarina Nahtigal in Irena Plešivčnik. Foto: Pika Vrčkovnik.Foto preteklega pripovedovalskega dogodka za otroke, ki je potekalo 16. marca na temo "Od Indije do Toga" ob razstavi Belo zlato: Zgodbe o bombažu. Pripovedovale so Sonja Kogej Rus, Katarina Nahtigal in Irena Plešivčnik. Foto: Pika Vrčkovnik.Foto preteklega pripovedovalskega dogodka za otroke, ki je potekalo 16. marca na temo "Od Indije do Toga" ob razstavi Belo zlato: Zgodbe o bombažu. Pripovedovale so Sonja Kogej Rus, Katarina Nahtigal in Irena Plešivčnik. Foto: Pika Vrčkovnik.