Slovenski etnografski muzej

Nova panojska razstava je že postavljena
Datum objave 
21. junij 2023

Nova panojska razstava je že postavljena

Nova panojska razstava je že postavljena Nesnovna kulturna dediščina Slovenije, ki je nastala ob 20-letnici Unescove Konvencije je že postavljena. Uradno jo odpremo jutri ob 13.00.

Za kulturni program ob odprtju razstave bo poskrbela tamburaška skupina Kulturno umetniškega društva Božo Račič Adlešiči.

Na razstavi je s pomočjo fotografij predstavljena bogata in raznovrstna nesnovna kulturna dediščina Slovenije, ki je še vedno živa in je bila do konca maja 2023 vpisana v Register (115 enot in 335 nosilcev). Predstavljenih je tudi 6 enot, ki so bile vpisane na Unescov Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva.

Po odprtju vabimo od 14.00–16.00 na Strokovno srečanje ob obeležitvi 20-letnice Unescove Konvencije o varovanju nesnovne kulturne dediščine (v dvorani UH SEM)).

Nosilci, strokovnjaki in predstavniki Ministrstva za kulturo bodo predstavili dobre prakse varovanja nesnovne kulturne dediščine, ki so povezane z implementacijo Unescove Konvencije o varovanju nesnovne kulturne dediščine v Sloveniji.

Avtorici razstave sta dr. Nena Židov in mag. Anja Jerin, kustodinji v Slovenskem etnografskem muzeju. Razstavo je oblikovala Darja Klančar.

#SEM #SEM100 #etnografskimuzej #ethnographicmuseum

Nova panojska razstava je že postavljenaNova panojska razstava je že postavljenaNova panojska razstava je že postavljenaNova panojska razstava je že postavljena