Slovenske penine: Odpiranje penine s sabljo, spletni dogodek
Na razstavi Slovenske penine, ki jo je pripravil BIC Ljubljana v sodelovanju s SEM za obeležitev naziva Slovenija - Evropska gastronomska regija 2021, in je na ogled v Slovenskem etnografskem muzeju, smo pripravili cikel javljanj v živo na Facebooku SEM. Drugo javljanje bo z Boštjanom Humskim, predavateljem na BIC Ljubljana in Anžejem Vučemilovićem, diplomantom BIC Ljubljana, ki bosta predstavila tehniko odpiranja penečega vina s sabljo.
Odpiranje penečega vina s sabljo je poseben svečan dogodek, ki sega še v čase Napoleona, čigar vojaška enota, imenovana lahka konjenica, je sablje uporabljala, kot orožje, pa tudi za odpiranje steklenic. Nasvet, kako pravilno odpreti penino s sabljo doma, pa si oglejte v prispevku v živo.
Pridružite se nam!
NAPOVEDUJEMO:
Sreda, 10. februar, ob 11.00: Slovenske penine: Zakaj je penina obrnjena na glavo in zakaj jo morajo stresati?, javljanje v živo s predavateljico višje šole, dr. sc. Gordano Vulić