Slovenski etnografski muzej

Izdan dopolnjen komplet učnih kartic o nesnovni kulturni dediščini
Datum objave 
26. March 2024

Izdan dopolnjen komplet učnih kartic o nesnovni kulturni dediščini

Z velikim veseljem vam sporočamo, da je SEM kot Koordinator izdal dopolnjeno izdajo kompleta učnih kartic o nesnovni kulturni dediščini, katerih prva verzija je izšla leta 2021. Takrat so komplet prejele vse osnovne šole v Sloveniji.

Trenutni komplet vsebuje 118 kartic z vsebinami, ki so namenjene predvsem učencem 4. in 5. razreda osnovne šole, uporabljajo pa jih lahko tudi mlajši ali starejši otroci. S prebiranjem kartic se otroci seznanijo z nesnovno kulturno dediščino, ki je še danes živa na območju Republike Slovenije in je vključena v Register nesnovne kulturne dediščine, ki nastaja v sodelovanju Koordinatorja in Ministrstva za kulturo. Predstavljena nesnovna kulturna dediščina je razvrščena v 5 zvrsti, vsaka kartica vsebuje tudi podatek o geografski umeščenosti dediščine v slovenskem prostoru, ima kratek opis, karakteristično fotografijo, zanimivost ali nalogo.

Dopolnjen komplet je nastal s finančno podporo Slovenske nacionalne komisije za Unesco.

Več informacij o kompletu kartic lahko dobite, če nam pišete na naš elektronski naslov (nesnovna@etno-muzej.si) ali komplet poiščete v naši muzejski trgovini!