Slovenski etnografski muzej

Razstava Trienale rokodelstva
Where 
Posavski muzej Brežice
What 
Hosting
From 
14. March 2024
TO 
15. May 2024

Gostovanje razstave Trienale rokodelstva

Razstava, ki je že bila na ogled v Koroški galeriji likovnih umetnosti, nato pa še v Slovenskem etnografskem muzeju in MAO Slovenija, sedaj gostuje še na Dolenjskem in je od 14. marca do 15. maja 2024 naprej na ogled v Posavskem muzeju Brežice.

Projekt Trienale rokodelstva predstavlja razstavo sodobnih in inovativnih izdelkov na temeljih bogate kulturne dediščine Slovenije. Razstava v preoblikovanem konceptu nadgrajuje  bogato tradicijo razstav domače in umetnostne obrti v Slovenj Gradcu. Tokratna vsebina odraža spremenjena razmerja na področju kultur ročnega izdelovanja ter izpostavlja aktualnost in relevantnost tovrstnih procesov.

Posavski muzej Brežice je kot del razstave izpostavili zgodbo o nožu – kozolcu Lovra Jurečiča, kovača iz Podbočja, predstavnika mladih rokodelcev, ki preoblikujejo znanje in veščine preteklosti v uspešne zgodbe sedanjosti.

Trienale rokodelstva je  medinstitucionalni projekt Koroškega pokrajinskega muzeja, Slovenskega etnografskega muzeja in Muzeja za arhitekturo in oblikovanje.

Vljudno vabljeni v Brežice!

Razstava Trienale rokodelstva gostuje v Posavskem muzeju Brežice. Foto: Tanja RoženbergarRazstava Trienale rokodelstva gostuje v Posavskem muzeju Brežice. Foto: Tanja RoženbergarRazstava Trienale rokodelstva gostuje v Posavskem muzeju Brežice. Foto: Tanja RoženbergarRazstava Trienale rokodelstva gostuje v Posavskem muzeju Brežice. Foto: Tanja Roženbergar