Slovenski etnografski muzej

Trienale rokodelstva
Where 
The first floor of exhibition house
When 
Friday, 1. December 2023 - 13:00
Duration 
1 hour
Price 
Vstop prost.

Trienale rokodelstva, odprtje razstave

Slovenski etnografski muzej vas kot partner v medinstitucionalnem projektu Trienale rokodelstva vabi na odprtje razstave TRIENALE ROKODELSTVA. Razstava sodobnih in inovativnih izdelkov na temeljih bogate kulturne dediščine Slovenije se po uspešni predstavitvi v Koroški galeriji likovnih umetnosti seli v SEM. Odprl jo bo zasl. prof. dr. Janez Bogataj.
Na ogled do 3. marca 2024.

Razstava prispeva k razumevanju rokodelskih panog v kontekstu časa in družbe 21. stoletja.

Slovenski etnografski muzej kot partner v projektu Trienale rokodelstva predstavlja razstavo sodobnih in inovativnih izdelkov na temeljih bogate kulturne dediščine Slovenije. Razstava v preoblikovanem konceptu nadgrajuje  bogato tradicijo razstav domače in umetnostne obrti v Slovenj Gradcu. Tokratna vsebina odraža spremenjena razmerja na področju kultur ročnega izdelovanja ter izpostavlja aktualnost in relevantnost tovrstnih procesov.

Predstavljenih je 38 izdelkov, izbranih na javnem pozivu Trienale rokodelstva in obrti, ki ga je spomladi 2023 razpisal vodilni partner projekta Koroški pokrajinski muzej v sodelovanju s konzorcijem partnerjev, med katerimi je tudi Slovenski etnografski muzej.

Partnerji razstave: Slovenski etnografski muzej (SEM), Koroški pokrajinski muzej, Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO), Mestna občina Slovenj Gradec, Ministrstvo za kulturo RS.

Vzporedno bo od 13. decembra 2023 do 10. marca 2024 v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO) na ogled 10 del slovenskih ustvarjalcev, ki so bili izbrani v okviru javnega poziva Povezovanje sodobnega oblikovanja, rokodelstva in obrti. Poziv je v okviru evropske platforme Distributed Design razpisal Center za kreativnost.