Slovenski etnografski muzej

Seminar ljudskega plesa
What 
Seminar
Where 
The second floor of the exhibition building
When 
Monday, 4. March 2024 - 9:00
Duration 
10 hours
Contact 
386 (0) 1 300 87 50 GSM: 386 (0) 31 728 955

Štirje letni časi: ljudski ples, pesem, glasba ter šege in navade skozi koledarsko leto in slovenske pokrajine (sklop Pomlad, poletje)

USTVARJANJA Z LJUDSKIM PLESOM

Udeleženci seminarja bodo spoznali šege, navade, plese in pesmi povezane s pomladno-poletnim časom in njihovo uporabo v vrtcu in šoli. Seznanili se bodo z vsebinskimi izhodišči šeg in z njimi povezanega ljudskega plesa ter pridobili številne zasnove za razvijanje podanih vsebin na raznih področjih svojega dela (likovno ustvarjanje, naravoslovje, slovenski jezik, …).

V novem šolskem letu bodo v Slovenskem etnografskem muzeju po premoru, ki ga je povzročil »covidni čas«, ponovno potekali seminarji Ustvarjanja z ljudskim plesom. Seminarji potekajo že od leta 2009 in jih pripravljamo v sodelovanju z Zavodom Etnika in mag. Mojco Leben. Namenjeni so vzgojiteljem v vrtcih in učiteljem v osnovnih šolah. Udeleženci na seminarjih teoretično in praktično pridobijo izhodišča za uporabo plesnega, glasbenega in pevskega izročila pri vsakodnevnem delu z otroki. Seminarji so celodnevni in trajajo od 9. do 17. ure.

Seminarje pripravljata Sonja Kogej Rus, muzejska svetovalka SEM, in Mojca Leben, mag. umetnostne zgodovine, vodja otroških programov in izobraževanj v Zavodu Etnika ter izvedenka za ustvarjalni gib in neverbalno komunikacijo.
 
Cena seminarja je 95 EUR.
Plačilo: z naročilnico ali nakazilom na TR Slovenskega etnografskega muzeja
Prijave zbiramo do srede pred izvedbo (29. 3).
Udeležencem priporočamo udobna oblačila in obutev!
 
Informacije in pisne prijave:
Sonja Kogej Rus, Muzejska svetovalka / Pedagoško andragoška služba SEM
sonja.kogej-rus@etno-muzej.si / T. 01 3008 750, 031 728 955

Več o ciklu Ustvarjanja z ljudskim plesom na www.etno-muzej.si/sl/za-ucitelje-in-profesorje.