Slovenski etnografski muzej

Jaz, mi in drugi: podobe mojega sveta, javno vodstvo
Where 
Exhibition building
When 
Sunday, 25. September 2022 - 11:00
Duration 
1 hour
Contact 
386 (0) 1 300 87 45

Jaz, mi in drugi: podobe mojega sveta, javno vodstvo

Slovenski etnografski muzej (SEM) po trinajstih letih zapira stalno razstavo Jaz, mi in drugi: podobe mojega sveta. Vljudno vabljeni na javni vodstvi, ki bosta v nedeljo, 18. septembra in v nedeljo, 25. septembra 2022, ob 11.00. Vodila bo Brigita Rupnik, kulturna mediatorka SEM.

Razstava je posvečena človeku in njegovemu umeščanju v svet; o osebni, skupni in univerzalni dediščini – kaj je, kako nastaja in kakšen pomen ima. Je prostor postanka za premislek o sebi in drugih ljudeh, o svetu in življenju, ki ga živimo. Je prostor spraševanja in iskanja lastnih odgovorov, prostor izmenjave mnenj in izkušenj. Je razstava, ki skozi sedem razstavnih poglavij skuša v posamezniku oživiti preprosto radost in čudenje nad živo pisanimi podobami mnogih svetov.

Konceptualna ideja skupinske avtorske razstave je delo kustosinje, dr. Janje Žagar, kot soavtorji so s posameznimi poglavji sodelovali nekdanji in aktualni kustosi SEM: mag. Andrej Dular, dr. Marko Frelih, dr. Daša Koprivec, mag. Polona Sketelj, mag. Inja Smerdel, Nadja Valentinčič Furlan, dr. Nena Židov.

Vsak obiskovalec na vodstvu prejme brezplačni vodnik po razstavi Jaz, mi in drugi, podobe mojega sveta.

Razstava bo na ogled še do 2. oktobra 2022.

Vstopnina: 6 / 3 eur

Število oseb na vodstvu je omejeno. Najave so obvezne na blagajna@etno-muzej.si ali v delovnem času muzeja na T: 01 / 3008 745. Po opravljeni rezervaciji svojo vstopnico lahko prevzamete na recepciji SEM na dan dogodka do petnajst minut pred začetkom dogodka.