Slovenski etnografski muzej

Kipec smejočega se Bude
Where 
Museum coffee shop
When 
Tuesday, 21. June 2022 - 11:00
Duration 
1 hour
Razstava 
Potujoči VAZ
Oddelek za azijske študije
Filozofska fakulteta
Slovenski etnografski muzej
VAZ

Potujoči VAZ

Oddelek za azijske študije Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in Slovenski etnografski muzej Vas prijazno vabita na odprtje panojske razstave Potujoči VAZ.

Razstava bo odprta v torek, 21. junija 2022, ob 11.00 v Slovenskem etnografskem muzeju (vrt pred Kavarno SEM).

PROGRAM
Nagovori:
gospa Natalija Polenec, direktorica SEM
mag. Ralf Čeplak Mencin, kustos za azijske zbirke v SEM
dr. Nataša Vampelj Suhadolnik, FF UL, vodja projekta VAZ

Sledi ogled krajšega filma o golobjih piščalih, pogovor o Ivanu Skušku in vodeni ogled po kitajski zbirki SEM na stalni razstavi Med naravo in kulturo z dr. Natašo Vampelj Suhadolnik (razstavna hiša SEM).

Dogodek bo potekal v okviru Evropske noči raziskovalcev 2022–2023.

Projekt Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji je v sodelovanju s projektnimi partnerji (ZRS Koper in Slovenski etnografski muzej) izvajal Oddelek za azijske zbirke FF UL. Pri projektu so sodelovali tudi Narodni muzej Slovenije, Pokrajinski muzej Celje in Pomorski muzej »Sergej Mašera« Piran. Projekt je financirala Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRRS).

Financira Evropska unija. Za izražena mnenja in stališča odgovarja samo avtor (ali avtorji) in ne odražajo nujno stališč Evropske unije ali Izvajalske agencije za raziskave. Niti Evropska unija niti Izvajalska agencija za raziskave nista odgovorni zanje.