Slovenski etnografski muzej

Prekleta zemlja poželjivih žensk, performans
Datum objave 
15. August 2021
Contact 
Vstop prost!

Prekleta zemlja poželjivih žensk, performans

Slovenski etnografski muzej vas prijazno vabi na performans indijske ustvarjalke Kanike Gupta Prekleta zemlja poželjivih žensk.

Performans bo izveden v nedeljo, 15. avgusta, v torek, 17. avgusta in v četrtek, 19. avgusta 2021, ob 20.15.

Na lokacijo dogodka, ki je od SEM oddaljena 2 minuti, se bomo skupaj sprehodili ob 20.15, zbirna točka je razstavna hiša SEM na Metelkovi 2, v Ljubljani. Performans se bo pričel ob 20.30 in trajal 30 minut.


Umetnostna zgodovinarka Kanika Gupta v sklopu rezidence v SEM raziskuje starodavno indijsko umetnost in mitologijo ter ju povezuje z izzivi podnebnih sprememb. Starodavne indijske pripovedi so jo navdihnile z osupljivimi opisi lepote gozdov in bogastva narave.
V performansu raziskuje indijsko drevesno božanstvo – Yakshi, ki so ga nekoč častili, in opozori na procese podrejanja narave in posledice njenega uničevanja.

Performans bo potekal v angleškem jeziku s slovenskim prevodom.


Število oseb na dogodku je omejeno. Najave so obvezne na blagajna@etno-muzej.si ali v delovnem času muzeja na T: 01 / 3008 745.

Skladno z Odlokom o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom se dogodka  lahko udeležijo le osebe z dokazilom o izpolnjevanju enega od pogojev PCT. Dokazila niso potrebna za mlajše od 15 let, ki se prireditve udeležijo z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki.


Dogodek poteka v sklopu rezidence Kanike Gupta kot del projekta Taking Care. Etnografski in muzeji svetovnih kultur kot prostori skrbi.