Slovenski etnografski muzej

Arkan Al Nawas
Where 
Exhibition building
When 
Sunday, 6. September 2020 - 11:00
Duration 
1 hour
Contact 
386 (0) 1 300 87 50 GSM: 386 (0) 31 728 955
Price 
Prost vstop.
Prijave sprejemamo do en dan pred dogodkom in so obvezne na blagajna@etno-muzej.si ali v delovnem času muzeja na 01 / 3008 745. Po opravljeni rezervaciji svojo vstopnico lahko prevzamete na recepciji SEM na dan dogodka do 10.50. Število oseb na vodstvu je omejeno.

Arkan Al Nawas: Vesolje deluje, vodstvo z avtorjem

Pred zaprtjem osebne razstave vas prijazno vabimo na vodeni ogled razstave Vesolje deluje z avtorjem Arkanom Al Nawasom.

Razstava Vesolje deluje je opredmeteno, upodobljeno in ubesedeno sosledje življenjskih prelomnic in pomembnih odločitev Arkana Al Nawasa, ki so bistveno vplivale na njegovo razumevanje sebe in okolja, v katerem živi. Pred nami razpre doživljanje svojih otroških in mladostnih let v Iraku, ki jih je zaokrožil kot študent v obdobju gibanja neuvrščenih na študiju arhitekture v Ljubljani. Po številnih ovirah pri iskanju zaposlitve je ustanovil svoje podjetje in postal sam svoj šef. Tisto, kar bogati njegovo življenje, pa zanj niso materialne dobrine, temveč stiki z ljudmi. Odnosi, še zlasti družinski, mu predstavljajo temelj srečnega življenja, kar ga je vodilo tudi pri vzgoji otrok. Njegovo pripadanje različnim prostorom preči kulture, zgodovino in geografijo, ki v nenehnem dialogu predstavljajo navdih za njegovo umetniško ustvarjanje.

Prijave so obvezne: blagajna@etno-muzej.si.

Vstop prost!