Slovenski etnografski muzej

What 
Koncert
When 
Thursday, 7. September 2017 - 20:00
Price 
Prost vstop

Skupina Jarc Gregorin trio predstavlja prvenec “Tja in spet nazaj’

Jarc Gregorin trio sestavljajo Jaka Jarc (vokal, kitara), Matjaž Jarc (bas kitara) in Blaž Gregorin (bobni). Skupina se odlikuje po izredno pestrem žanrskem naboru; igrajo rock, a so pri tem prej eklektični kot predvidljivi in večino časa bolj umirjeni kot divji. Tokrat predstavljajo prvenec Tja in spet nazaj (dvojezični: There and Back Again), ploščo, ki skuša v glasbo ujeti tiste intimne občutke, ki v duši oblikujejo, kako razumemo dom.

Pevec, ustanovitelj in kitarist tria, Jaka Jarc ter bobnar Blaž Gregorin sta prvič sodelovala v okviru skupine Sfiltrom. Blaž je nato igral z bratoma Šalehar v skupini Babewatch, kasneje še s Sužnji sendvičev. Jaka Jarc se je zatem za par let preselil za studijsko mešalno mizo, kjer je kot glasbeni producent, občasno pa tudi gostujoči vokalist in inštrumentalist sodeloval pri snemanju prvih plošč skupin kot sta Melodrom in Moonlight Sky in mnogih drugih, zraven pa je igral v žanrsko ranzovrstnih zasedbah. Gostoval celo pri SNG Opera in balet ter Slovenski filharmoniji nato pa nekaj let bival v Angliji kjer je igral in pel v angleških zasedbah the Pookas, The Hannah Stacey Experience ter the Three of Clubs.

Matjaž Jarc je glasbeno aktiven že dolgo, naj na hitro omenimo le majhen del njegovega opusa. S kitaro je nastopal v prvi in zadnji zasedbi kultne gledališke predstave Spomenik G, igral bas in pel spremne vokale ob Vladu Kreslinu še v Jugoslovanski skupini Horizont, dolga leta je bil pevec avtor in kitarist v skupini Džejbi, pa tudi slovenski operi. So-avtor nekoč popularne skladbe Te igre bo konec je danes predvsem klasični skladatelj z mednarodnimi uprizoritvami, v Sloveniji pa vodi entuziastično žensko pevsko skupino Moje mlade dame.

Skratka Jarc Gregorin trio predstavljajo prvenec ‘Tja in spet nazaj', ploščo, na kateri boste našli glasbo, ki je žanrsko močno fluidna in glasbeno zanimiva.