Slovenski etnografski muzej

Komorni mešani zbor Gimnazije Ledina
What 
Koncert
When 
Friday, 2. December 2016 - 17:30
Duration 
1 hour
Price 
Vstop prost!

S pesmijo v decembrski čas

Komorni mešani zbor Gimnazije Ledina v SEM

Komorni mešani zbor Gimnazije Ledina združuje dijake Gimnazije Ledina, v zbor pa se radi vračajo tudi bivši dijaki, zdaj študentje različnih fakultet.

Zbor poje ob različnih prireditvah na šoli, predstavili so se na reviji ljubljanskih šolskih pevskih zborov, peli na prireditvi Pesem je glas srca v ljubljanskem parku Tivoli, na Ljubljanskem gradu, poslušalci pa so jim prisluhnili tudi na Ptuju, v Celju, na Jesenicah, v Brežicah, v Novi Gorici in Piranu, pred leti so se odpravili celo na 9-dnevno turnejo po Kraljevini Danski.

Od vsega pa se vsako leto najbolj veselijo božično-novoletnih koncertov, na katerih so že zapeli skupaj z operno pevko in bivšo dijakinjo Gimnazije Ledina gospo Mirjam Kalin, pa z Majo Bevc, Nušo Derenda, Darjo Švajger, Alenko Godec, Severo Gjurin in lani z Majo Keuc.

Letos so znova povabljeni, da zapojejo na Ljubljanskem gradu in vsem poslušalcem pričarajo prazničen uvod v decembrske dni. V Slovenskem etnografskem muzeju pa se bodo s petjem pridružili praznovanju Veselega dneva kulture. Z zborom bodo pianist Jan Sever, tolkalist Vid Ušeničnik in zborovodkinja Marjetka Kozmus.

Vabljeni!