Slovenski etnografski muzej

Lonček z marmelado
When 
Saturday, 8. October 2016 - 16:00
Duration 
2 hours
Contact 
386 (0) 1 300 87 50 GSM: 386 (0) 31 728 955
Informacije in prijave
Prijave se obvezne do srede, 5. oktobra 2016 na
Sonja Kogej Rus: M: 031 728 955 ali E: sonja.kogej-rus@etno-muzej.si
Za sestavine za marmelado in lončke bomo poskrbeli v muzeju.

Marmelada kot so jo kuhale babice

Z igro do dediščine 2016 v SEM

Jesen je zaradi pisanih barv in darov narave eden izmed najlepših letnih časov.

V delavnici bomo raziskali, kako so jesen preživljali naši predniki, ter si po receptu naših babic skuhali marmelado. Spravili jo bomo v lončke, ki jih bomo okrasili in opremili z nalepko. Z marmelado se boste lahko sladkali v zimskih dneh.

Brezplačna ustvarjalna delavnica za osnovnošolce bo potekala ob letošnjem programu slovenskih muzejev Z igro do dediščine.

V Tednu otroka med 3. in 9. oktobrom 2016 se bodo muzeji in galerije po vsej Sloveniji ponovno združili v skupno akcijo in vas popeljali Z IGRO DO DEDIŠČINE. Organizator dogodka je Sekcija za izobraževanje in komuniciranje Skupnosti muzejev Slovenije, ki želi otrokom in družinam na igriv, zanimiv in poučen način približati bogato kulturno dediščino in jim hkrati omogočati kakovostno preživljanje prostega časa. Letos je kar 49 ustanov pripravilo pester izbor razstav, vodstev, delavnic ter drugih muzejskih in galerijskih doživetij, med katerimi se zagotovo za vsakega raziskovalca, radovedneža in ustvarjalca najde primerna ponudba. Kot vsako leto je v Tednu otroka vstop v sodelujoče ustanove za otroke in družine brezplačen.

Podroben program dogajanja