Slovenski etnografski muzej

Ropotlji iz gline
When 
Saturday, 23. January 2016 - 11:00
Duration 
1 hour 30 min
Price 
vstopnina
5,00 EUR
Žganje
4,00 EUR
Glaziranje
3,00 EUR
Žganje in glaziranje le na željo udeležencev

Z zvočili nad zimo: ropotuljice in zvončki

Teden dni nas loči od pusta in njegovega pregona zime. Pomagajmo mu, da bo letos lahko res glasen in strašen. Različna zvočila iz gline - ropotuljice in zvončki vseh oblik in velikosti so pravšnji za pregon zimskega mraza.

V svetu glasbenih inštrumentov zavzemajo inštrumenti narejeni iz gline prav posebno mesto. Plastičnost je tista lastnost gline, ki jo povzdigne nad in hkrati nudi neizmerno število možnosti oblik in interpretacij.

Z mečkanjem, gnetenjem, dodajanjem, odvzemanjem in sestavljanjem gline bomo kot čisto pravi kiparji oblikovali ropotulje in ropotuljice, zvonce in zvončke, take v obliki ptic ali ninja želv ali take z obrazi. Dela zapečena v lončarski peči, nam bodo v trajen spomin. Z različnimi tehnikami ročnega oblikovanja bomo raziskovali svojo ustvarjalnost, iskrili domišljijo in dodobra razmigali prstke.

Ustvarjalna delavnica za otroke, izdelki iz glineUstvarjalna delavnica za otroke, izdelki iz glineUstvarjalna delavnica za otroke, izdelki iz glineUstvarjalna delavnica za otroke, izdelki iz gline