Slovenski etnografski muzej

Logotip projekta Gledam širše, vidim več
Where 
Museum coffee shop
From 
16. December 2015
TO 
18. January 2016

Gledam širše, vidim več 2015

Projekt Gledam širše, vidim več je namenjen mladim in je nastal kot plod sodelovanja različnih partnerskih organizacij: Društva Humanitas, Zavoda Voluntariat, Društva Smehomat, Zavoda ŠKUC, in Društva Ljiljan. Leta 2015 smo na rednih srečanjih spoznavali zgodbe zanimivih Ljubljančanov, ki so se priselili iz drugih držav in koncev sveta. Tako smo spoznali Abeda Shaarja, Arkana Al Nawasa, Seiko Araki Gerl, Koena Van Daeleja in Erico Johnson Debeljak. Skozi srečanja z njimi smo preizpraševali naš odnos do strpnosti, večkulturnosti in sprejemanja različnosti.

Te zgodbe so bile osnova za ponovno spoznavanje in odkrivanje Ljubljane skozi fotografski objektiv. Pri tem je udeležencem projekta kot mentor svetoval priznani fotograf Matjaž Tančič.

Obenem bomo predstavili tudi fotografije, ki so nastale v okviru projekta Gledam širše, vidim več, leta 2014.

Fotografije bodo na ogled med 16. decembrom 2015 in 18. januarjem 2016 v Kavarni SEM, na ekranu v InfoŠKUC (Stari trg 21, Ljubljana) in na urbani razstavi na mestih povezanih z našimi gosti (okrepčevalnica Falafel na Trubarjevi 40, Galerija Diwan na Karunovi 10, Hiša svetov v KOŽ na Kersnikovi 2, Mesto žensk na Metelkovi 6 in Društvo slovenskih pisateljev na Tomšičevi 12)

Projekt je bil finančno podprt s strani Mestne občine Ljubljana, Urada za mladino.

Za več informacij se obrnite na Martino Džačkovo: programi@zavod-voluntariat.si ali 00386 (0) 70 531 510.