Slovenski etnografski muzej

What 
Okrogla miza
Where 
Administration building
When 
Thursday, 16. October 2014 - 20:00

OKROGLA MIZA združenja KULA: Antropologinje in antropologi v muzealstvu: etnologinje in antropologi kot vodje muzejev

Slovensko etnološko in antropološko združenje KULA vabi na okroglo mizo iz cikla Etnologinje in antropologi, antropologinje in etnologi v praksi

z naslovom

Antropologinje in antropologi v muzealstvu: etnologinje in antropologi kot vodje muzejev

S strokovnega zornega kota si muzejskega dela brez antropologov in etnologinj, poznavalcev načinov življenja in kultur, ni mogoče predstavljati; ne na lokalni, ne na pokrajinski in ne na nacionalni ravni, prav tako ne v specializiranih muzejih. Muzeologija je že desetletja eden stebrov študijskega programa etnologije, antropologinje in etnologi pa so zaposleni v malodane vseh slovenskih muzejih. Na tokratnem pogovoru nas ne bo zanimalo delo kustosev in kustodinj, temveč tistih kolegov in kolegic, ki vodijo muzejske institucije.

O izkušnjah in vizijah razvoja slovenskih muzejev se bomo pogovorili z Bojano Rogelj Škafar, direktorico Slovenskega etnografskega muzeja; Brigito Rajšter, direktorico Koroškega pokrajinskega muzeja; Vido Koporc Sedej z Ministrstva za kulturo RS, Vitom Hazlerjem, predstojnikom Oddelka za etnologijo in kulturno antropologijo FF UL in Jožetom Hudalesom, nosilcem muzeoloških predmetov na OEKA FF UL.

Četrtek, 16. 10. 2014, ob 20.00
v Slovenskem etnografskem muzeju (dvorana v drugem nadstropju)
Metelkova 2, Ljubljana 
                                                     
Na srečanje!

Vstop prost!


Kula >>