Slovenski etnografski muzej

Where 
Exhibition building
When 
Thursday, 21. August 2014 - 8:00
Duration 
8 hours
Contact 
386 (0) 1 300 87 50 GSM: 386 (0) 31 728 955

Počitniški 3M v Slovenskem etnografskem muzeju

Počitniški 3M

Počitnice so pred vrati in zakaj ne bi nekaj časa preživeli tudi v muzejih in lončarski delavnici, ki domujejo na Metelkovi? Ponujamo vam pester program, kjer ne bo manjkalo druženja, zabave na prostem in poučnih vsebin, ki jih bomo osvajali z igro!

Pri pripravi programa smo ustvarjalne sile združili Narodni muzej Slovenije (NMS), Muzej sodobne umetnosti (+MSUM) in Slovenski etnografski muzej z Lončarskim ateljejem SEM.

Teden vključuje pet celodnevnih aktivnosti s kosilom. Vsak dan boste ustvarjali v drugem muzeju, v petek pa se bomo družili na muzejski ploščadi, pripravili razstavo vaših izdelkov in program ter na zaključno druženje ob 15.00 uri povabili starše.


V četrtek si bomo v Slovenskem etnografskem muzeju zadali nalogo, da med zbirkami iz različnih kontinentov spoznavamo svet. To bo pravo potovanje, za katero bomo potrebovali veliko dobre volje in tudi pripomočkov, ki si jih bomo izdelali sami. Izdelali si bomo popotniški dnevnik z avtoportretom, barvali popotniške torbe z vozlanjem ter si iz lesa izdelali skrinjico za nabiranje počitniških spominov. Našo pot bo spremljal tudi glasbenik, da se naučimo kakšno pesem iz drugega konca sveta.

Več o programu 3M >>


Cena za Počitniški 3M je 105 EUR.
Program je namenjen osnovnošolcem med 6 in 12 letom.
Prijave za počitniški 3M so možne le za cel teden!


Prijave in dodatne informacije:
Lucija Cvjetković
Moderna galerija (MG+MSUM)
E: izobrazevanje@mg-lj.si


Slovenski etnografski muzej