Slovenski etnografski muzej

What 
Koncert
Where 
Museum coffee shop
When 
Friday, 27. September 2013 - 18:00

Bomo eno po domače, večer slovenskega ljudskega petja

Vsako leto, ko se poletje prevesi v jesen, Glasbena matica pripravi prireditev Bomo eno po domače. Posvečena je pestovanju slovenske ljudske pesmi. Tokrat se prestavljata pevski skupini Cintare in Kerlci.

Če želite tudi vi ob pesmi ali z njo soustvariti večer slovenskega ljudskega petja, slišati kakšno besedo o njihovem druženju in prepevanju,  potem se jim pridružite v Kavarni SEM na Metelkovi 2 v Ljubljani, ta petek, 27. septembra 2013, ob 18. uri.

Prireditev bo povezovala Jasna Vidakovič.

Cintare in Kerlci sta dve pevski skupini, ki sta slovensko ljudsko pesem sprejeli v  meščanskem okolju, kjer je že davno pozabljeno fantovsko petje ali pa stare ohcetne navade poslavljanja neveste od doma. A vse to oživljajo pevke in pevci, povečini nekdanji člani ljubljanskih folklornih skupin in občudovalci ljudskega petja, ki to svoje znanje prenašajo iz mladostnih izkušenj, črpajo pa ga tudi iz pisnih virov in srečanj z današnjimi pevci ljudskih pesmi.

Pojejo predvsem sebi v veselje in povsem spontano, a tako ubrano in doživeto, da jih radi poslušajo med drugimi tudi mladi in najmlajši v vrtcih in šolah, ali pa starejši v domovih upokojencev. 

Vljudno vabljeni!