Slovenski etnografski muzej

When 
Tuesday, 12. March 2013 - 9:00

Kulturni bazar v Cankarjevem domu

Kulturni bazar je enodnevna prireditev v razstavnih prostorih Cankarjevega doma, kjer predstavlja svojo bogato ponudbo več kot 200 kulturnih ustanov ter številni samostojni kulturni ustvarjalci iz vse Slovenije. V predavalnicah in dvoranah se zvrstijo številna predavanja, delavnice in strokovne razprave z različnih področij, vodeni ogledi predstav, razstav ter nastopi ustvarjalcev in umetniških skupin.


Slovenski etnografski muzej se letos na bazarju predstavlja s premikajočo se stojnico, na kateri bodo obiskovalci lahko našli vse informacije o programih za otroke in mladino. Ob 11.30 pa bo v organizaciji SEM na sporedu ustvarjalna delavnica Potujemo: z bobnom in pesmijo na afriško celino.

Na Kulturnem bazarju združijo moči Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, Zavod RS za šolstvo, Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Slovenska nacionalna komisija za Unesco ter kulturne ustanove iz vse Slovenije, saj želimo doseči boljšo obveščenost o kulturni ponudbi v Sloveniji ter v strokovni in širši javnosti prebuditi interes za kulturno-umetnostno vzgojo oziroma za kulturo.

Več o Kulturnem bazarju >>