Slovenski etnografski muzej

When 
Thursday, 11. February 2010 - 18:00
Duration 
2 hours

Ajurvedska prehrana in naš vsakdan, predavanje s pokušino jedi

četrtek, 11. februar 2010 ob 18.00 (upravna hiša SEM)

Mojca Račič Simončič: Ajurvedska prehrana in naš vsakdan

Naše kuhinje vedno bolj postajajo laboratoriji za pripravo industrijsko predelanih jedi. Ali lahko tudi sodobno kuhinjo spremenimo v sedež družinskega ognjišča?

Z vsakodnevnim kuhanjem po načelih ajurvede, tradicionalne indijske modrosti, z lahkoto vnesemo v naše domove več naravnih elementov, s tem pa tudi več življenjske moči, zadovoljstva in radosti.

Na predavanju boste izvedeli, zakaj to enkratno in hkrati univerzalno ter v tisočletjih preizkušeno znanje postaja vedno bolj priljubljeno po vsem svetu.

Po predavanju bo pokušina jedi, možna pa bo tudi prijava na enodnevni kuharski tečaj v organizaciji Centra za ajurvedsko prehrano Sankalpa.

Vstop prost. Zaželjene predhodne najave na sankalpa.slo@gmail.com

Projekt "Mreža NVO za zdrav način življenja" delno financira Evropska unija in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete: »Institucionalna in administrativna usposobljenost«, prednostne usmeritve: »Spodbujanje razvoja nevladnih organizacij, civilnega in socialnega dialoga«.