Slovenski etnografski muzej

Nove učne kartice za osnovnošolce
Datum objave 
22. april 2022
Kontakt 
386 (0) 1 300 87 45

Naj bo odkrivanje nesnovne kulturne dediščine zabavno - nove učne kartice za osnovnošolce

Slovenski etnografski muzej, ki opravlja naloge nacionalnega Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine, je v teh dneh izdal posodobljeno različico kompleta učnih kartic za osnovnošolce.

Od prejšnje izdaje novembra 2021 je bilo kompletu dodanih 6 novih kartic in sedaj obsega kar 102 enoti nesnovne kulturne dediščine, ki so bile do konca marca 2022 vpisane v Register nesnovne kulturne dediščine.

Učne kartice so prilagojene učencem 4. in 5. razreda in s kratkimi opisi predstavljajo nesnovno kulturno dediščino Slovenije. Na otrokom prijazen način razlagajo zvrsti dediščine, geografsko in statistično regijo,  zanimivosti ali naloge.

Pozivamo vse osnovne šole, ki želijo prejeti nov brezplačen komplet kartic, da nam pišejo na nesnovna@etno-muzej.si. Komplete kartic bo mogoče dvigniti na recepciji upravne hiše Slovenskega etnografskega muzeja na Metelkovi 2 v Ljubljani v delovnem času.   

Vsi ostali si svoj komplet lahko zagotovite z nakupom v muzejski Trgovini SEM (tor–ned: 10.00–18.00, čet do 20.00). Cena kompleta je 9 EUR. Več informacij na trgovina@etno-muzej.si.

Nove učne kartice za osnovnošolce