Slovenski etnografski muzej

Kjer so čebele doma, vodstvo po razstavi in predstavitev Čebelarskega muzeja iz Radovljice

Brezplačno nedeljsko vodstvo
Kdaj 
Domenica, 3. Marzo 2019 - 16:00
Trajanje 
2 ore
Kontakt 
Cena 
Prost vstop
Vodstvo po razstavi

Prijazno vas vabimo na brezplačno nedeljsko vodstvo po razstavi Kjer so čebele doma z avtorico razstave Barbaro Sosič. Njena gostja bo kustodinja Verena Štekar-Vidic, ki bo predstavila Čebelarski muzej iz Radovljice, partnerja razstave SEM.

Razstava Kjer so čebele doma razkriva zgodbe o razvoju čebelarstva skozi čebelja bivališča in ponuja na ogled panje različnih tipoloških in razvojih oblik, izjemno zbirko poslikanih panjskih končnic in podobe nekdanjih ter sedanjih čebelnjakov, ki kot posebnost zaznamujejo slovensko kulturno krajino.

Čebelarski muzej iz Radovljice letos obeležuje 60. obletnico, zato bo po vodenem ogledu razstave lepa priložnost, da ga pobližje spoznamo. Z nami bo kustodinja Verena Štekar-Vidic, ki bo pojasnila, zakaj je slovenska čebelarska tradicija kulturna dediščina, nas popeljala skozi zgodovino muzeja in skozi aktualne razstavne zbirke, predstavila različne aktivnosti muzeja, načrte za bližnjo in daljno prihodnost, ter vas seveda povabila, da ga obiščete na katerem od izletov na Gorenjsko.

Deli