Slovenski etnografski muzej

Košara Bubble

Cena 
79,00 EUR
Kategorija 
ČIPKAste vezi

Košara Bubble se ročno sestavi iz polipropilenskih modulov, zavitih v preprost zavoj z natiskanimi navodili, ki se lahko preoblikuje v predpasnik ali pa se uporabi kot vreča za shranjevanje predmetov. Izdelek je okolju prijazen in preprost za uporabo in na svojstven način govori o zmanjševanju odpadkov.

Polipropilen, industrijski izsek, ročno sestavljanje, strukture iz narave; 2007, 2009, 2010.

Jana Mršnik, Vesna Štih / BELABELA
Jana Mršnik je oblikovalka in umetnica, aktivna na različnih ustvarjalnih področjih, od tekstilne umetnosti in oblikovanja tekstilij do produktnega oblikovanja.
Leta 2008 je z oblikovalko Vesno Štih ustanovila blagovno znamko BelaBela, od leta 2012 pa v njej deluje samostojno. V projektih prevladuje produktno oblikovanje, ena glavnih kvalitet njenih izdelkov pa je poljubno sestavljanje modulov. Znamka se v zadnjih letih uspešno predstavlja na pomembnejših mednarodnih oblikovalskih sejmih in razstavah, kot so Ambiente Frankfurt (Nemčija), MA Atlanta (USA) idr. Za svoja dela je prejela že nekaj mednarodnih in domačih nagrad, med drugim nagrado za dobro zasnovo na 22. mednarodnem bienalu industrijskega oblikovanja BIO22 za izdelek Košara Bubble, ki je tudi del stalne zbirke MAO v Ljubljani.

Deli