Slovenski etnografski muzej

Kapa Woollace

Cena 
45,00 EUR
Kategorija 
ČIPKAste vezi

Kolekcija pletenin z idrijsko čipko Woollace je nastala kot nadgradnja šala, ki je leta 2014 prejel prvo nagrado na natečaju čezmejnega projekta Lanatura, ki pa (bolje: temu so se pridružili še.. )so se mu pridružili še drugi kosi toplih modnih dodatkov: kape, rokavice, šali različnih dimenzij in gamaše. Vsi izdelki so narejeni iz 100% naravne slovenske ovčje volne (Soven), v kombinaciji klekljane čipke in ročne pletenine, ki je delo pletilje Renate Nagode.

Klekljana idrijska čipka, ročna pletenina, slovenska ovčja volna; 2014

Tina Koder Grajzar / Avtorska idrijska čipka
Tina Koder Grajzar, u. d. i. oblikovanja tekstilij in oblačil, se od leta 2006 dalje ukvarja z oblikovanjem in klekljanjem sodobne avtorske idrijske čipke.

Čipke in izdelki z aplikacijo čipke (nakit in drugi modni dodatki, oblačila, dodatki za dom) nastajajo po njenih lastnih vzorcih in so pogosto izdelani iz manj običajnih materialov, kot so: metalizirana nitka, laks, svila in ovčja volna, poigravajo se celo s tridimenzionalno obliko. Največ izdelkov nastane po naročilu, v dogovoru s stranko, upoštevajoč želje in potrebe sodobne ženske. S svojimi izdelki se predstavlja na samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini, za ustvarjalni opus in prizadevanja na področju ohranjanja ter razvijanja klekljane idrijske čipke je leta 2012 skupaj s Studiem Koder d.o.o. prejela priznanje Obrtne zbornice zlata vitica. O čipki tudi predava in piše, v svoji prodajni galeriji vodi tečaje klekljanja in risanja vzorcev za čipko.

Deli