Slovenski etnografski muzej

Blazina, lutka in pogrinjek Bajka

Cena 
23,00 EUR
Kategorija 
ČIPKAste vezi

Kolekcija Bajka Arijane Gadžijev

Kolekcijo dodatkov za dom Bajka sestavljajo tekstilne lutke, blazine in pogrinjki. Izdelki z avtorskimi vzorci, ki črpajo navdih v slovenski čipki in ljudskem pripovednem izročilu, so potiskani v sodobni tehniki sublimacijskega tiska.

Poliestrska tkanina, sublimacijski tisk, avtorski vzorec z navdihom v slovenski čipki; 2015

Blazina Bajka: 38,00
Lutka Bajka: 62,00
Pogrinjek Bajka: 23,00

Magistrica umetnosti s področja tekstilnega oblikovanja deluje v okviru samostojnih in skupinskih projektov, od leta 2014 tudi kot asistentka na Katedri za oblikovanje tekstilij in oblačil Naravoslovnotehniške fakultete v Ljubljani.

Od leta 2012 v okviru svoje blagovne znamke oblikuje kolekcije tekstilnih uporabnih in umetniških izdelkov, z značilnimi avtorskimi vzorci, motivi in ilustracijami. Izdelki so največkrat potiskani s sublimacijskim tiskom, ki je zaradi svoje tehnologije možen na izbran kakovosten poliester, primeren za dodatke za dom in interier. Ker je to eden izmed najbolj ekoloških ter zdravju prijaznih tiskov, so izdelki primerni za otroke in odrasle. Je prejemnica domačih in tujih nagrad in priznanj, lani je v sodelovanju z društvom SOTO v okviru projekta Made in Slovenija razstavljala v Ljubljani, na Dunaju in v Pragi.

Deli